Brinn pengar brinn…

När kvicksilvret krupit ned till -18 så tyckte vi det var dags att låta bergvärmen vila lite och låta kaminen göra själ för allt slit byggarna hade med att få till den. Det var inte det lättaste att få den på plats och tilluftshålet i plattan rätt etc. Men Peter och co som byggde huset gjorde som vanligt ett mycket bra jobb och vi var lugna inför eldpreimären. Det ingick en instruktions-DVD till kaminen men chansen att Daniel orkade läsa den (som ändå bara tittar på bilderna) var inte stor utan vi fick nöja oss med quick-start guiden som sa 2.2 kg ved…

Det här blogginlägget skulle ha skrivits igår men efter en timmes misslyckade tändförsök och en gaständare som fick soppatorsk så gav vi upp. Inför dagens försök så besöktes ICA Maxi där inget lämnades åt slumpen utan både dubbel uppsättning gaständare, tändpapper och tändpåsar köptes in. Daniel fick sedan göra ett nytt besök i vedboden efter pinnar med exakt 2cm i diameter och kaminen riggades efter den längre instruktionsboken. 10 minuter senare så hade det tagit fyr ordentligt.

Så nu är det 30 grader varmt i vårat kök/vardagsrum och julstämningen steg med tre pinnhål på julstämningsstegen.

Fotnot: Vi vet att det är puckat att elda kamin när man har vattenburen golvvärme men det bryr vi oss inte om när det är så mysigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 3 =